Gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с фурми

Диета с фурми

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Фурми

Диетата с фурми е полезна и приятна, както и самите фурми, които съдържат много полезни вещества, необходими за пълноценното функциониране на системите на човешкия организъм.

Фурмите съдържат калий, калций, натрий, фосфор, магнезий, мед, желязо, цинк, селен, белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамините A, С, В1, В2, В5, В6, В9, Е, К, глюкоза, фруктоза, целулоза и вода.

В сто грама сушени фурми се съдържат 340 калории. След като достигнат до стомаха, фурмите бързо се усвояват и не образуват мастни натрупвания, тъй като се изразходват бързо във вид на енергия.

Тъй като са прекалено сладки, не може да изядете прекалено много от тях. Чувството на засищане се постига след изяждането на десетина фурми.

Диета

Диетата с фурми се спазва десет дни. През това време можете да отслабнете до 7 килограма. През първите четири дни се консумират само фурми, като няма ограничение – можете да ядете колкото си искате от сладките сушени плодове.

Препоръчва се пиенето на минерална вода и зелен чай, може да се пие кафе и черен чай, но без захар. През следващите шест дни от диетата консумацията на фурми се допълва с кисели плодове – ябълки, портокали, грейпфрут.

Тъй като във фурмите не се съдържат много белтъчини, диетата с фурми не може да се спазва повече от десет дни. Тя не се повтаря повече от веднъж годишно.

Диетата с фурми не е подходяща за хора със заболявания на стомаха или такива, които са болни от диабет. Преди да започнете да спазвате диетата с фурми, се консултирайте с лекар, за да се избегнат евентуални здравословни проблеми.

Любителите на фурмите могат да си помислят, че диетата с тези вкусни сушени плодове е доста лесна, но всъщност никак не е лесно да се храните с фурми в продължение на десет дни.

Ако усетите, че се чувствате прекалено изтощени от диетата с фурми, веднага спрете и след един ден захранване с леки храни преминете отново към нормален начин на хранене, като обаче не прекалявате с тестеното и с мазнините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest