Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Днешната рецепта е на журналистката Петя Минкова.
ПРОДУКТИ НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ
400 г бели фурми
400 г смлени орехи
200 г кокосови стърготини
3 с.л. какао
50 г филирани бадеми
Сервират се с кафе или чай.
КАК СЕ ПРИГОТВЯТ
Фурмите се почистват от костилките, накисват се във вода до омекване.
Пасират се до получаването на хомогенна смес. Добавят се смлените орехи. Към тях се сипват част от кокосовите стърготини. Омесват се до получаването на еднородна смес.
Оформят се топчета с големина на орех. Една трета от топчетата се овалва с кокосови стърготини, друга с какао, а останалите с филирани бадеми. Подреждат се в поднос и за кратко трябва да преседят в хладилника.
Кой готви днес:
Петя Минкова е журналистка във в. "168 часа" от 1997 г. Завършила е финанси. Има специализация по разследваща журналистика. Казва, че готви за удоволствие. Не чете рецепти, измисля си ги сама. Нейните ястия не се повтарят, всяко е уникално.